Ирански дипломат беше задържан в Германия във връзка с планиран

...
Ирански дипломат беше задържан в Германия във връзка с планиран
Коментари Харесай

Скандал, арестуваха ирански дипломат в Германия - готвел атентат

Ирански посланик беше арестуван в Германия по отношение на плануван терористичен акт във Франция. Това заяви белгийската прокуратура, предотвратила нападението.

„ Един от тези, които са контактували със арестуваните, Aссадолах А., роден на 22 декември 1971 година, жител на Иран, е бил задържан в Германия. Това е ирански посланик в посолството във Виена..”, се споделя в изказването на прокуратурата.

Анализ: Истинската цел на Тръмп е промяна на режима в Иран

Меркел: Ще създадем всичко, с цел да остане Иран в основната договорка

"Смърт на Америка " в Иран, кой поддържа Тръмп

Освен него още няколко души бяха арестувани във Франция. Както оповестява белгийския ефирен канал „ Ве Те Ем “, офанзивата е трябвало да бъде осъществена по време на среща на представители на иранска опозиционна партия.

По-рано в Белгия оповестиха, че полицията в страната е предотвратила терористичната офанзива, която няколко иранци са възнамерявали да осъществят във Франция. Заподозрените са били арестувани в автомобил в един от кварталите на белгийската столица. При инспекцията на транспортното средство полицията е разкрила експлозиви и детонатор.

По-късно стана известно, че във Франция са арестувани трима обвинени в планирането на същия терористичен акт.

Иранската опозиционна група „ Национален съвет за опозиция в Иран” упрекна държавното управление в Техеран, че стои зад хипотетичния скрит план за бомбен атентат по време на идната среща на опозиционни фигури в Париж през уикенда.

Министерството на външните работи на Ислямска република Иран отхвърли обвиняванията.

How convenient: Just as we embark on a presidential visit to Europe, an alleged Iranian operation and its “plotters” arrested. Iran unequivocally condemns all violence & terror anywhere, and is ready to work with all concerned to uncover what is a sinister false flag ploy.
— Javad Zarif (@JZarif) July 2, 2018
„ Колко комфортно. Това се случва точно сега, когато се приготвя аудиенция на президента на Иран в Европа”, разяснява в „ Туитър” външният министър на Иран Мохамед Джевад Зариф.

От през днешния ден президентът на ислямската република Хасан Рухани е на обиколка в редица европейски страни.

„ Иран абсолютно порицава всяка демонстрация на принуждение и тероризъм и сме подготвени да действаме взаимно с всички, които са заинтригувани да разкрият истината за тази интервенция под „ подправен флаг”, добави Зариф.

Междувременно Съединени американски щати оповестиха, че стартират акция за оптимален стопански и дипломатически напън върху Иран. Това съобщи на специфичен брифинг за публицисти шефът на отдела по политическо обмисляне към Държавния департамент Брайън Хук.

„ Ключова част от нашата тактика е акция за оптимален стопански и дипломатически натиск”, сподели той, базирайки се на проектите за стягане на американските наказания против Иран.

.@StateDept Director of Policy Planning Brian Hook provides an #Iran Diplomacy Update. pic.twitter.com/RyQiEP3mvL
— Department of State (@StateDept) July 2, 2018
Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР