Иранската ядрена сделка трябва да бъде променена, за да останат

...
Иранската ядрена сделка трябва да бъде променена, за да останат
Коментари Харесай

САЩ се отказват от иранската ядрена сделка, ако не се внесат промени

Иранската нуклеарна договорка би трябвало да бъде изменена , с цел да останат Съединени американски щати в нея.

Това предизвести държавният секретар на Съединените щати Рекс Тилърсън, намеквайки, че основните ограничавания на иранската нуклеарна стратегия би трябвало да бъдат удължени , осведоми Ройтерс.

 Нетаняху хвали речта на Тръмп за КНДР и Иран
Нетаняху хвали речта на Тръмп за КНДР и Иран

В моите повече от 30 година в Организация на обединените нации в никакъв случай не съм чувал толкоз смела и ясна тирада

Вчера в първата си тирада пред Общото заседание на Организация на обединените нации президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп упрекна Иран в експорт на " принуждение, клане и безпорядък " и че се пробва да въздейства в Йемен, Сирия и в други страни в Близкия изток.

" Не можем да позволим режим, кадърен да убива, да продължи тези дестабилизиращи дейности, до момента в който гради рискови ракети, и ние не можем да съблюдаваме съглашение, в случай че разрешава прикрито създаване на нуклеарна стратегия ", безапелационен Тръмп.

Тилърсън пък съобщи пред Фокс нюз, че съглашението би трябвало да бъде променено или Съединени американски щати ще спрат да го извършват.

 Нямаме избор с изключение на изцяло да унищожим КНДР, предизвести Тръмп в първата си тирада пред Организация на обединените нации Обновена
Нямаме избор с изключение на изцяло да унищожим КНДР, предизвести Тръмп в първата си тирада пред Организация на обединените нации

Той приказва за " незаконните режими "

Той разясни, че по този начин наречените " залязващи клаузи " - sunset clauses, съгласно които някои ограничавания върху нуклеарната стратегия на Иран изтичат от 2025 година , са изключително притеснителни.

Ако продължим да съблюдаваме съглашението с Иран, би трябвало да бъдат направени промени. " Залязващите клаузи " просто не са рационални, сподели той.

Вчера пред Организация на обединените нации френският президент Еманюел Макрон пък похвали договорката и акцентира, че е немислимо да се изостави.

Иран реагира на речта на Тръмп.

Пренебрежителната тирада на омразата на Тръмп принадлежи към Средновековието, а не към XXI век, написа в " Туитър " външният министър на Иран Мохамед Зариф.

Американският водач би трябвало да реши до 15 октомври дали да разгласи, че Иран съблюдава съглашението - решение, което може да потопи договорката. Ако каже, че Ислямската република нарушава договорката, Конгресът има 60 дни да реши дали да върне анулираните наказания.

Израелският водач Бенямин Нетаняху също приказва пред Организация на обединените нации за Иран. Променете я или я отменете. Поправете я или я откажете, прикани той и разясни, че най-важната смяна е да се отстранен " залязващите клаузи ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР