Иранската валута с най-голямо обезценяване в историята спрямо щатския долар.

...
Иранската валута с най-голямо обезценяване в историята спрямо щатския долар.
Коментари Харесай

Иранската валута с най-голямо обезценяване в историята спрямо щатския долар

Иранската валута с най-голямо обезценяване в историята по отношение на щатския $. Представители на управляващите приканиха иранските експортьори да върнат в страната облагите си от чужбина, осведоми АП.

Обменните бюра за малко търгуваха 200 000 ирански риала за един щатски $ . По-късно през днешния ден 198 000 риала се обменяха за един $. Това е ново дъно, откакто в събота 190 000 риала се търгуваха за един $.

Обезценяването на иранската валута идва на фона на тежките наказания на Съединени американски щати против Техеран.

Вицепрезидентът на Иран Ешак Джахангири прикани иранските експортьори да върнат приходите си от чужбина. Миналата седмица той разгласи, че приходите от ирански нефт са спаднали до 8 милиарда $ от 100 милиарда $ през 2011 година

Търговското министерство на страната предизвести, че ще анулира разрешителните за експорт на тези, които не върнат твърда валута в страната, до момента в който Централната банка на Иран акцентира, че ще разгласява имената на нарушителите.

Ирански компании изнасят непетролни артикули на стойност повече от 40 милиарда $ на година. Според управляващите към половината от тези пари остават в чужбина.

През 2015 година 32 000 риала се обменяха за 1 $.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР