Иранската революционна гвардия арестува около 100 опозиционни лидери на протестите,

...
Иранската революционна гвардия арестува около 100 опозиционни лидери на протестите,
Коментари Харесай

Иран задържа стотици опозиционни лидери

Иранската революционна армия арестува към 100 опозиционни водачи на митингите, избухнали предходната седмица поради повишението на цените на бензина, съобщи в петък представител на иранската правосъдна система.

Иранските управляващи оповестиха, че общо към 1000 стачкуващи са задържани.
 Иран разгласи, че
Иран разгласи, че " международната война " против него се била провалила

" Коалиция на злото ", формирана от " ционистите, Америка и Саудитска Арабия ", стояла зад " подмолната противодържавна активност "

Иранската милиция " Басидж ", която е част Революционната армия, разгласи , че размириците в страната, провокирани от повишението на цените на горивата, представлявали " международна война " против Ислямската република, която е била осуетена .

Протестите в ударената от тежки наказания страна избухнаха на 15 ноември, откакто цената на бензина беше нараснала с към 200 % .

Правозащитната организация Amnesty International съобщи, че е документирала минимум 106 смъртни случая на протестиращи, убити от силите за сигурност.

Това са най-тежките улични безредици в Иран в продължение на най-малко десетилетие и евентуално след Ислямската гражданска война през 1979 година насам.
 Съединени американски щати удариха със наказания министъра на информацията на Иран
Съединени американски щати удариха със наказания министъра на информацията на Иран

Ново напрежение сред двете противников страни

Стана ясно също по този начин, че Съединени американски щати са наложили наказания на министъра на информацията и връзките на Иран за ролята му в " широкомащабната интернет цензура ", имайки поради траяло пет дни прекъсване на интернет в цялата страна, имащо за цел да помогне за задушаване на митингите против покачването на цените на горивата в Иран.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР