Иранската полуофициална новинарска агенция ИЛНА съобщи, че танкерът Adrian Darya

...
Иранската полуофициална новинарска агенция ИЛНА съобщи, че танкерът Adrian Darya
Коментари Харесай

Освободеният от Гибралтар танкер се оказа руски, бил нает от иранска компания

Иранската полуофициална новинарска организация ИЛНА заяви, че танкерът Adrian Darya 1, който беше освободен, откакто беше арестуван в Гибралтар в продължение на повече от месец, сега е даден чартърен на иранска корабоплавателна компания .

Съединени американски щати издадоха заповед за задържане на танкера с претекста, че той имал връзки с Революционната армия, която те дефинират за терористична организация.

" Трябва да се означи, че корабът Grace 1, преименуван на Adrian Darya 1 след задържането му, е създаден в Южна Корея петролен танкер, благосъстоятелност на Русия, който сега е предан чартърен на една от иранските корабоплавателни компании ", отбелязва ILNA, без да се базира на източник.
 Иран предизвести Съединени американски щати да не задържа танкера му, отплавал от Гибралтар
Иран предизвести Съединени американски щати да не задържа танкера му, отплавал от Гибралтар

Корабът към този момент се намира край гръцкия град Каламата

Коментарът беше изработен в изявление на ILNA с началника на военноморските сили на Революционната армия Алиреза Тангсири.

" Корабът Adrian Darya 1 няма потребност от конвой ", подчертал Тангсири в явна проява навън неуважение на Съединени американски щати .

Държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео предизвести през вчерашния ден, че Съединени американски щати ще подхващат всички дейности, които могат, с цел да попречат на танкерите, плаващи в Средиземно море, да доставят нефт в Сирия в нарушаване на американските наказания. Иран отхвърли, че танкерът в миналото се е отправял към Сирия.
 Танкерът
Танкерът " Грейс 1 " напусна Гибралтар

Дали танкерът " Стена Имперо " ще последва ориста му остава под въпрос

Отделно Иран разгласи през днешния ден, че ирански петролен танкер е получил щета в Червено море, само че екипажът е в сигурност и сега течал ремонт на плавателния съд.

Медии оповестяват, че става въпрос за танкера HELM. Кораб със същото име е в лист с физически лица, компании и кораби, които са обект на американски наказания, демонстрира информация в уеб страницата на американското финансово министерство.
 Гибралтар отхвърли на Съединени американски щати още веднъж да задържи иранския танкер Обновена
Гибралтар отхвърли на Съединени американски щати още веднъж да задържи иранския танкер

Законодателството на Европейски Съюз не разрешава, а Гибралтар е част съюза
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР