Иранската полиция съобщи, че 67 протестиращи са били арестувани по

...
Иранската полиция съобщи, че 67 протестиращи са били арестувани по
Коментари Харесай

Десетки арестувани в Иран заради водни протести

Иранската полиция заяви, че 67 протестиращи са били задържани по време на насилствени митинги в град Исфахан поради пресъхването на жизненоважна река , осведоми " Франс прес ".

" Арестувахме 67 от основните настоящи лица и пропагандатори зад проблемите " в петък в града, посочи полицейският военачалник Хасан Карами пред осведомителната организация " Фарс ".

Междувременно полицейски елементи битка с вълнения са били ситуирани през днешния ден в Исфахан , ден след насилствените митинги поради пресъхването на реката.
 В Иран хиляди фермери стачкуват поради дефицит на вода
В Иран хиляди фермери стачкуват поради дефицит на вода

Тежка суша и неприятно ръководство на ресурсите...

Силите за сигурност са употребявали сълзотворен газ по време на конфликтите с хвърлящи камъни в митинга на към 500 души в коритото на река Заяднех Рууд, която пресича централния град.

" Ситуацията е спокойна в коритото на река Заяднех Рууд, а улиците са празни, само че чух, че на моста Хаджу са ситуирани полицейски елементи за битка вълнения ", сподели гражданин, който работи в региона.

Демонстрацията през вчерашния ден беше последната от началото на митингите на 9 ноември в Исфахан , магнит за туристи поради величествените си джамии и културни обекти, в това число исторически мост, който пресича пресъхналата река.

Но той беше първият принудителен митинг .
 Аятолахът на Иран зове протестиращите за вода да не стават плячка на
Аятолахът на Иран зове протестиращите за вода да не стават плячка на " врага "

Хаменеи призна сериозността на казуса с водата

Коритото на реката беше мястото за събиране на фермери и други хора от цялата провинция Исфахан, протестиращи против неналичието на вода от 9 ноември.

Сушата е причина, само че те също по този начин упрекват управляващите, че пренасочват вода от града за доставяне на прилежащата провинция Язд, която също изпитва обезверено дефицит на вода .

" Преди се разхождах по коритото на реката с другари, само че през днешния ден полицейски елементи за битка с вълнения са ситуирани в огромен брой покрай моста Хаджу и те молят хората да заобикалят региона ", означи 50-годишна жена.

По време на конфликтите през вчерашния ден някои хора са запалили обекти в града.

" След като фермерите напуснаха, опортюнистите и контрареволюционерите бяха изоставени, което улесни апарата за сигурност, изключително полицията, да разпознава и арестува тези, които унищожават социална и държавна благосъстоятелност ", сподели началникът на полицията в Исфахан Мохамед-Реза Мирхейдари по малкия екран.

Но членове на силите за сигурност са били изумени от огън от ловни пушки, уточни той, без да посочи какъв брой. Един от тях е намушкан, макар че положението му е приемливо.

Журналист от " Фарс " осведоми, че два булдозера са били употребявани за заличаване на водопровод, отвеждащ вода от провинция Исфахан до Язд.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР