Иранската нобелова лауреатка за мир Ширин Ебади призова хората в

...
Иранската нобелова лауреатка за мир Ширин Ебади призова хората в
Коментари Харесай

Иранска нобелова лауреатка за мир призова за гражданско неподчинение в Иран

Иранската нобелова лауреатка за мир Ширин Ебади прикани хората в страната да не стопират митингите против държавното управление и даже да стартират гражданско непокорство. 

Призивът на Ебади, представен от издавания в Лондон панарабски ежедневник " Ашарк ал Аусат ", който е саудитска благосъстоятелност, идва в миг, когато иранските управляващи оповестиха завършек на безредиците, а в редица градове в страната бяха проведени проправителствени демонстрации. 

Държавната телевизия сподели хиляди участници в шествие, които носеха портрети на висшия водач аятолах Хаменей и флагове, на които пишеше " Смърт на саботьорите ", оповестиха АП и Българска телеграфна агенция. 

Живеещата в Лондон Ебади, която получи Нобеловата премия за мир през 2003 година и е измежду редицата критици в заточение на иранското управление, прикани своите сънародници да престанат да заплащат налози и сметките си за вода, газ и ток. Тя ги прикани също да изтеглят парите си от държавните банки, с цел да упражнят напън върху държавното управление, с цел да го принудят да приключи насилието и да удовлетвори техните претенции. 

" Ако държавното управление не ви чува цели 38 години пристигна вашето време да игнорирате това, което то ви споделя в този момент ", казва Ебади в изявлението си за вестника.

При продължаващите цяла седмица митинги в Иран загинаха над 20 души. 

През миналата нощ понижиха известията за нови конфликти, само че това може да значи, че иранското държавно управление е блокирало електронните приложения към обществените мрежи, с цел да не се качват видеа от шествията. 

Преди дни иранската държавна телевизия разгласи, че властите временно ще лимитират достъпа до някои обществени медии и приложения за изпращане на известия, с цел да управляват митингите. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР