Иранската милиция Басидж, която е част Революционната гвардия, обяви, че

...
Иранската милиция Басидж, която е част Революционната гвардия, обяви, че
Коментари Харесай

Иран обяви, че световната война срещу него се била провалила

Иранската милиция " Басидж ", която е част Революционната армия, разгласи, че размириците в страната, провокирани от повишението на цените на горивата, представлявали " международна война " против Ислямската република, която е била осуетена, оповестява " Франс прес "

Протестите в ударената от тежки наказания страна избухнаха на 15 ноември, откакто цената на бензина беше нараснала с към 200 %.

Властите оповестиха, че водачите на митингите, в които бяха нападнати полицейски сектори, подпалени бяха бензиностанции и магазини бяха разграбени, са били задържани.

" Роди се пълномащабна международна война против системата и революцията и за благополучие детето умря сега на раждането ", посочи бригаден военачалник Салар Абноош, който е заместник-началник на " Басидж ".

Цитиран от полуофициалната организация ИСНА, Абноош сподели, че разпитите били разкрили, че " коалиция на злото ", формирана от " ционистите, Америка и Саудитска Арабия ", стояла зад " подмолната противодържавна активност ".

От своя страна Службата за правата на индивида на Организация на обединените нации акцентира, че е разтревожена от информациите, че бойните патрони, употребявани от силите за сигурност за потушаване на вълненията, са предизвикали " забележителен брой жертви ".

Иранските управляващи потвърдиха пет смъртни случая, макар че интернационалната правозащитна организация " Амнести интернешънъл " разгласи, че повече от 100 стачкуващи се считат за убити.

Степента на кръвопролитието е мъчно да се удостовери поради спиранията на интернет, които по думите на Абноош били помогнали за " осуетяване " на напъните на враговете на Иран.

Според ИСНА достъпът до интернет и свързаността посредством ADSL към този момент са отчасти възобновени в редица провинции и в някои университети в Техеран. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР