Иранската компания Khodro Company (IKCO) е подписала договор с беларуската

...
Иранската компания Khodro Company (IKCO) е подписала договор с беларуската
Коментари Харесай

Иранска компания ще произвежда автомобили в Източна Европа. Коя страна избра?

Иранската компания Khodro Company (IKCO) е подписала контракт с беларуската автомобилна компания Unison за произвеждане на коли в страната. Това е първата крачка на сдружението за насърчаване на бизнес в Източна Европа, оповестява уеб сайтът Iran Daily.

Според съглашението на първия стадий от партньорството ще се създават по 1000 седана от марката Dena.

На идващия стадий ще вършат и различен модел - Dena Plus. Плановете са след 5 години производството да се усили до 5000 автомобила годишно.

 Renault прави още едно взаимно дружество в Иран
Renault прави още едно взаимно дружество в Иран

В него ще вършат новите модели Symbol и Duster

От иранската IKCO показват, че с разширението на бизнеса си те ще целят да усилят размера на изнасяните коли за страните от Общността на самостоятелните народи, в която членки са Русия, Молдова, Азербайджан, Казахстан и други.

За сдружението е по-изгодно да изнася коли за тези страни, които са създавани в Беларус, защото източноевропейската страна се употребява с преференциални цени за търговия с общността. Моделите на IKCO са много известни и в самия Беларус.

 Автомобили Ситроен и Пежо ще се създават в Иран
Автомобили Ситроен и Пежо ще се създават в Иран

PSA Group влага 700 млн. евро в взаимни предприятия

Иранската компания е основана през 1962 година, като седалището й е в Техеран. Тя е измежду водещите автомобилни производители в Централна Азия, Северна Африка и Близкия Изток.

Освен лични модели IKCO прави и такива на Peugeot, Renault и Suzuki. Сред тях са Peugeot 405, 206, 207i, Renault Tondar20 и Suzuki Grand Vitara.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР