Иранската агенция за ядрено регулиране потвърди, че хакери са успели

...
Иранската агенция за ядрено регулиране потвърди, че хакери са успели
Коментари Харесай

Иран потвърди, че е извършена хакерска атака срещу имейл системата на местна АЕЦ

Иранската организация за нуклеарно контролиране удостовери, че хакери са съумели да получат достъп до имейл системата на АЕЦ " Бушехр ", съобщи Българска телеграфна агенция като се базира на ДПА.

Регулаторът - Иранската организация за нуклеарна сила, разясни, че има компрометирана имейл преписка, само че добави, че няма данни да са откраднати някакви секретни документи. Организацията съобщи, че зад хакерската атака стои " избрана страна ", само че не я назова, съобщи организация ИСНА. Повече детайлности не бяха обявени.

Иран е упреквал за предходни хакерски атаки против обекти на своя територия Израел и Съединени американски щати. Преди известието на нуклеарния регулатор иранска хакерска група, нарекла се " Черната премия " (Black Reward), разгласи, че поема отговорност за офанзивата против АЕЦ " Бушехр ". Тя уточни, че в подмяна на откраднатото наличие от имейл системата, желае да бъдат освободени хора, арестувани при всеобщите антиправителствени митинги в Иран. Групата съобщи, че е добитата от нея информация се отнася до ролята на Русия в централата.

АЕЦ " Бушехр " е общ план на Иран и Русия. Иранските управляващи настояват, че централата е издигната за цивилен потребности и че главното ѝ предопределение е да обезпечава ток за двете южноирански провинции Бушехр и Фарс.

 

   Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !   
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР