Иран заяви, че страните по света трябва да се въздържат

...
Иран заяви, че страните по света трябва да се въздържат
Коментари Харесай

Иран заяви, че експлозията в Бейрут не бива да се политизира

Иран съобщи, че страните по света би трябвало да се въздържат от политизиране на голямата детонация в Бейрут от предходната седмица и че Съединени американски щати би трябвало да анулират глобите си против Ливан, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

"Експлозията не трябва да се употребява като претекст за политически цели, повода за нея би трябвало деликатно да се проверява ", сподели представителят на външното министерство Абас Мусави.

Френският президент Еманюел Макрон  Еманюел Макрон Еманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 година в град Амиен. Той е най-младият президент на посети опустошените улици на Бейрут в четвъртък, два дни след детонацията на химикали на пристанището, а обкръжилите го хора упорстваха да се постави завършек на продължаващата от десетилетия корупция и застъпничество в политиката.

Квартали в Бейрут се сплотиха в яростта си

"Някои страни се пробват да политизират тази детонацията в собствен интерес ", сподели Мусави в отговор на въпрос за визитата на френския водач. Вчера Макрон съобщи на донорска конференция, че донорите деликатно ще наблюдават по какъв начин се изразходва помощта.

Иран поддържа въоръженото шиитско придвижване Хизбула, една от най-влиятелните политически сили в Ливан. Съединени американски щати го считат за терористична група и по тази причина Вашингтон е наложил наказания на Ливан.

"Ако Америка е откровена с предлагането си да помогне на Ливан, тя би трябвало да анулира глобите ", сподели Мусави.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР