Иран затвори вестник след публикуване на коментари на експерт, който

...
Иран затвори вестник след публикуване на коментари на експерт, който
Коментари Харесай

Иран затвори вестник след коментар, че властите лъжат за коронавируса

Иран затвори вестник след издание на мнения на специалист, който съобщи, че формалният брой на инфектираните и умрелите от ковид в страната съставлява единствено 5% от действителния , осведоми АП.

Мохамед Реза Сади, основен редактор на Jahane Sanat, съобщи пред IRNA, че управляващите са затворили вестника, който издава от 2004 година и най-вече отразява бизнес вести.

В неделя всекидневникът цитира епидемиолог, който разгласи, че действителният брой на случаите и умрелите в Ислямската република може да е 20 пъти по-голям от съобщаваното от Министерството на здравеопазването . Експертът акцентира, че вирусът е засечен в Иран месец по-рано от 19 февруари, когато управляващите оповестиха първия случай. Според него държавното управление укрива действителните данни заради политически аргументи и свързани със сигурността.

В Иран публично са доказани близо 330 000 случая и 18 616 умряли, в това число 189 смъртни случая за последните 24 часа. Регистрирани са 2132 нови случая. 3992 души са в сериозно положение.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР