Иран започна днес нова кампания за атаки с дронове на

...
Иран започна днес нова кампания за атаки с дронове на
Коментари Харесай

Иран атакува с ракети и дронове ирански кюрди в Ирак

Иран стартира през днешния ден нова акция за офанзиви с дронове на бази на иранска кюрдска опозиционна група в Северен Ирак, оповестиха кюрдски представители, представени от Асошиейтед прес.

Агенцията отбелязва, че това става на фона на митингите в Ислямската република след гибелта на млада жена в полицейски арест.

Ударите били нанесени в Коя, на към 60 километра източно от Ербил, съобщи Соран Нури, член на Демократичната партия на ирански Кюрдистан (ДПИК).Лявата въоръжена опозиционна секта е неразрешена в Иран.

Иранската организация ИРНА заяви, че Корпусът на гвардейците на Ислямската гражданска война (КГИР) е атакувал някои бази на сепаратистката формация в северната част на Ирак със свои " прецизни ракети " и " дронове камикадзе ". Според кюрдския военачалник Горан Ахмед, шеф на гражданската защита в Коя, двама души са починали, а седем са били ранени. Кюрдската телевизия " Рудау " заяви, че 15 души са били ранени.

Ударите на иранските безпилотни самолети са били нанесени по боен лагер, къщи, офиси и други региони към Коя, сподели Нури.

Журналист на АП е видял коли за спешна помощ, които се движели през града след нападенията.В събота и понеделник КГИР нападна с безпилотни самолети и артилерия кюрдските позиции, напомня АП.

Нападенията наподобява са в отговор на продължаващите митинги в Иран поради гибелта на 22-годишна иранска кюрдка, арестувана от нравствената полиция на страната.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР