Иран все още продава петрола си въпреки санкциите на САЩ

...
Иран все още продава петрола си въпреки санкциите на САЩ
Коментари Харесай

Иран продължава да продава петрол въпреки санкциите на САЩ

Иран към момента продава петрола си макар глобите на Съединени американски щати против износа на Техеран. Това разгласи вицепрезидентът на страната Ешак Джахангири, представен от държавната телевизия, като добави, че " оптималният напън " на Вашингтон върху Техеран се е провалил, оповестява " Ройтерс ".

" Въпреки натиска на Америка... и наложените наказания върху износа ни на нефт, ние към момента продължаваме да продаваме петрола си посредством потреблението на други средства... откакто даже другарски страни стопираха да купуват нашия недопечен нефт, опасявайки се от глобите на Америка ", настоя Джахангири.

Отношенията сред двете противников страни доближиха спешна точка през предходната година, откакто американският президент Доналд Тръмп отдръпна Съединени американски щати от нуклеарното съглашение от 2015 година, подписано сред Иран и международните сили, според което Техеран одобри да ограничи нуклеарната си стратегия в подмяна на отменянето на глобите.

Вашингтон възвърне глобите, целящи прекъсване на целия експорт на ирански нефт, изтъквайки, че се стреми да принуди Иран да договаря за реализиране на по-широко съглашение. Техеран отхвърли договарянията, в случай че Вашингтон не се върне към спазването на нуклеарното съглашение и не анулира всички наказания.

" Те не съумяха да доведат нашия експорт на нефт до нула, както възнамеряваха ", посочи иранският вицепрезидент. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР