Иран вреди на опитите на Европа да съхрани ядреното споразумение

...
Иран вреди на опитите на Европа да съхрани ядреното споразумение
Коментари Харесай

Иран се самопрострелва в крака с шпионажа, предупредиха в Германия

Иран вреди на опитите на Европа да запази нуклеарното съглашение сред Техеран и международните сили от 2015 година с дейности като случая със обвинен за шпионаж чиновник в немската войска . Това разяснява немският посланик от кариерата Волфганг Ишингер, представен от " Ройтерс ".

Ала Ишингер, който е ръководител на Мюнхенската конференция за сигурност, предизвести срещу какъвто и да е ход от страна на Европа да се причисли към Вашингтон в отдръпването от съглашението, защото то има за цел само да спре нуклеарната стратегия на Иран и не се занимава с друго държание в района или шпионаж.

Германия, която дружно с Франция беше водеща мощ в опитите за опазване на съглашението, изрази сериозна угриженост тази седмица пред посланика на Иран за проблема с немски жител от афганистански генезис, който беше задържан във вторник по съмнение за шпионаж.

" Външното министерство адресира проблема безпогрешно с ръководителя на иранското посолство на 15 януари и изрази сериозната ни угриженост по отношение на хипотетичните шпионски действия ", разяснява източник от министерството.

Ишингер, някогашен немски дипломат във Вашингтон, осъди дейностите на Иран, само че съобщи, че е илюзорно да се мисли, че Иран или други държавни управления ще лимитират шпионската си активност , даже в случай че има публично съглашение, обхващащо такива дейности.

" Иран би трябвало да бъде задоволително интелигентен, с цел да осъзнае, че се прострелва в крайници , тъй като това вреди на политическото въодушевление към нуклеарното съглашение, само че това не е причина то да се скъса ", посочи той.

Действията на Иран в Германия и другаде повдигат политически опасения и засенчват напъните да се резервира живо нуклеарното съглашение с Иран.

Иранският външен министър Мохамед Джавад Зариф ще бъде един от повече от 100 държавни глави и други високопоставени международни водачи на тазгодишната Мюнхенска конференция за сигурност, която ще организира в Мюнхен в интервала сред 15 и 17 февруари.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР