Иран вероятно е на седмици от това да разполага с

...
Иран вероятно е на седмици от това да разполага с
Коментари Харесай

САЩ: Иран вероятно е на седмици от достатъчно ядрен материал за бомба

Иран евентуално е на седмици от това да разполага с задоволително материали за създаване на нуклеарно оръжие , в случай че продължи да нарушава нуклеарното съглашение от 2015 година, предизвести в понеделник американският държавен секретар Антъни Блинкън, представен от " Йерусалим пост ".

Блинкън съобщи, че администрацията на Байдън ще обмисли нови наказания против Северна Корея, както и други вероятни дейности против Русия . Това беше първото телевизионно изявление на новия секретар от встъпването му в служба предходната седмица.

Той разяснява пред ЕнБиСи, че може да е единствено " въпрос на седмици ", в случай че Иран продължи да отстранява рестриктивните мерки в JCPOA, от които Съединени американски щати изтеглиха при президента Доналд Тръмп.
 Иран не желае да договаря със Саудитска Арабия по нуклеарното съглашение
Иран не желае да договаря със Саудитска Арабия по нуклеарното съглашение

Рияд настоя да се включи и бе подсилен от Макрон

, разглеждайки настоящата обстановка с водача на съветската съпротива Алексей Навални, съветската интервенция в изборите, хакът Solar Wind и хипотетичните.

В неделя Иран отхвърли всевъзможни нови договаряния или промени на участниците в нуклеарната договорка на Техеран със международните сили, откакто френският президент Еманюел Макрон съобщи, че новите договаряния би трябвало да включват Саудитска Арабия.

Забележките пристигнаха откакто Белият дом удостовери , че ветеранът-дипломат Робърт за специфичен делегат на Съединени американски щати за Иран . Ключов член на екипа за договаряния на Барак Обама, Мали е спорна фигура в Израел , където той се счита за мек към Техеран и корав към Йерусалим .

Говорителят на иранското външно министерство Саид Хатибзаде е представен от държавните медии в събота, като съобщи: " Ядреното съглашение е многостранно интернационално съглашение , утвърдено от Резолюция 2231 на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, което не предстои на договаряне и страните по него са ясни и неизменими . "
 Иран ускорил програмата за атомно оръжие
Иран ускорил програмата за атомно оръжие

Иран отхвърли апел на Съединени американски щати първи да се върне към цялостно съблюдаване на нуклеарната договорка

Новата администрация на президента Джо Байдън съобщи, че ще се причисли към договорката , която администрацията на Тръмп напусна през 2018 година, само че едвам откакто Техеран възобнови цялостното съблюдаване на изискванията си.

" Ясно е, че иранците играят твърдо, заради което натискът върху тях не може да се понижи ", разяснява израелски чиновник. " Има единствено вяра, че иранците ще създадат компромис, в случай че имат вяра, че това е единственият метод за повдигане на натиска. Ако натискът бъде вдигнат прибързано, не може да се чакат никакви отстъпки от иранците. "

Блинкън изясни по-рано, че администрацията на Байдън ще се съветва със своите съдружници в Близкия изток , в това число Израел, преди да стартира договаряния с Иран. Израелските публични лица показаха вяра, че това значи, че ще има позитивен разговор и подчертаха нуждата от цялостно прекъсване на нуклеарната стратегия на Иран.
 Има ли кой да спре иранската атомна бомба?
Има ли кой да спре иранската атомна бомба?

След Обама, Макрон и Байдън биха желали да върнат Иран в концерта на нациите, с цел да го накарат да играе роля на стабилизатор на Близкия изток и да не основава повече проблеми
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР