Иран възнамерява да започне производство на тежки изтребители ​​със собствен

...
Иран възнамерява да започне производство на тежки изтребители ​​със собствен
Коментари Харесай

Иран планира производство на изтребители, не допуска ядрени инспектори в бази

Иран има намерение да стартира произвеждане на тежки изтребители ​​със личен дизайн. Това заяви министърът на защитата на страната, бригаден военачалник Амир Хатами, представен от " Тасним " и ТАСС.

" Създаването на тежки бойни самолети е част от проектите... Вече са направени подготовки за основаването на подобен личен изтребител ​​и първичните изследвания са приключени ", акцентира Хатами. Допълва, че Иран би трябвало да развие " стратегическа военна авиация ".

Иран е постигнал и прогрес в производството на оръжия за противовъздушна защита. " Ракетната система " Бавар-373 " за дълги дистанции, проектирана и създадена от ирански специалисти, е подготвена на повече от 85% ", добавя той.

Хатами показва и уговорката, да се " изградят ракетните и отбранителни качества ", защото " враговете осъзнават обсега, точността и разрушителната мощ на иранските ракети ".

 Макрон счита, че няма опция на нуклеарната договорка в Иран
Макрон счита, че няма опция на нуклеарната договорка в Иран

В известие ориентирано към Тръмп, той дефинира съглашението като положително

Иран отхвърли настояването на Съединени американски щати, нуклеарни инспектори на Организация на обединените нации да посетят военните им бази. Определиха настояванията още веднъж като " просто фантазия ", оповестява Ройтерс.

Американският дипломат в Обединените народи Ники Хале прикани Международната организация за атомна сила (IAEA) да търси достъп до иранските военни бази, с цел да подсигурява, че те не прикриват действия, неразрешени от нуклеарната договорка.

" Иранските военни обекти не са дотъпни... Цялата информация за тези места е класифицирана ", съобщи представителят на иранското държавно управление Мохамед Бахер Нобахт на седмична конференция, излъчена по държавната телевизия.

" Иран в никакъв случай няма да разреши сходни визити. Не обръщайте внимание на такива забележки, които са единствено фантазия ", добавя той.

Съгласно американското право Държавният департамент би трябвало да уведоми Конгреса на всеки 90 дни за спазването от страна на Иран на нуклеарната договорка. Следващият краен период е октомври, а Тръмп счита, че до тогава Съединените щати ще разгласят Иран за несъответствуващ на контракта.

Според изискванията на договорката, интернационалният нуклеарен регулатор може да изиска инспекции на иранските съоръжения, в случай че има опасения по отношение на нуклеарните материали или действия.

Инспекторите на IAEA потвърдиха, че Иран изцяло съблюдава договорката, при която доста понижи обогатения си уран и е подхванала стъпки, с цел да подсигурява, че няма да го употребява за нуклеарно оръжие в подмяна на прекратяването на интернационалните наказания.

 За Иран е
За Иран е " неуместна фантазия " Съединени американски щати да инспектират военните им обекти

Това искане " може би е нещо, писано от някой сатирик ", счита представителят на иранското външно министерство

Иран дефинира военните си бази като недостъпни и заради това, че констатациите на нуклеарния регулатор могат да стигнат до разследващите служби на Съединени американски щати или Израел.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР