Иран в понеделник нарече тревожни атаките срещу кораби в Персийския

...
Иран в понеделник нарече тревожни атаките срещу кораби в Персийския
Коментари Харесай

Иран иска разследване на обстрела на петролни танкери

Иран в понеделник назова „ тревожни ” офанзивите против кораби в Персийския залив, откакто ОАЕ и Саудитска Арабия споделиха, че няколко кораба, в това число петролни танкери, са били развалени при саботажи край крайбрежието на емирствата..

 © БГНЕС
" Инцидентите в Оманското море са тревожни и непростими ", съобщи представителят на иранското външно министерство Абас Мусави в изказване на британски език на уеб страницата на министерството, призовавайки за следствие на офанзивите и предупреждавайки за " авантюризма " на задгранични играчи, целящи нарушение на морската сигурност.

Беше обявено, че два саудитски петролни танкера са били атакувани край крайбрежията на Обединените арабски емирства, заяви формалната Саудитска организация, като цитира саудитското Министерство на енергетиката.

„ Два саудитски петролни танкера са станали обект на бойкот в изключителната икономическа зона на Обединените арабски емирства, край крайбрежията на емирство Фуджейра, до момента в който били на път през Персийския залив “, оповестява организацията като цитира министъра на енергетиката Халид ал-Фалих.

Единият от танкерите е пътувал претрупан със саудитски нефт от пристанището Рас Танура за Съединени американски щати. При нападението той е получил обилни вреди. Няма жертви и потърпевши измежду екипажа. Не е настъпил и петролен разлив, макар огромните повреди по структурата и на двата танкера.

В неделя стана ясно, че други четири търговски плавателни съда, плаващи под друг байрак, са станали жертва на сходни саботажи край крайбрежията на Фуджейра.
 Съединени американски щати ускоряват военното си наличие в Близкия Изток поради Иран Съединени американски щати ускоряват военното си наличие в Близкия Изток поради Иран
Американски бомбардировачи Б-52 дойдоха в Катар, откакто Иран се отхвърли отчасти от уговорките си по нуклеарното съглашение. Президентът Донал...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР