Иран трябва да избере между регионалното си влияние и икономиката

...
Иран трябва да избере между регионалното си влияние и икономиката
Коментари Харесай

САЩ: Иран да избере между регионалното си влияние и икономиката си

Иран би трябвало да избере сред районното си въздействие и стопанската система си – това е позицията на Държавния департамент на Съединени американски щати, изразена от зам. асистент секретаря за Иран и Ирак Андрю Пийк в телефонен брифинг с кореспонденти.

Искаме да ги надигнем пред корав избор – можете да действате в района посредством пълномощници или да имате стопанска система, която задоволява народа ви, само че не и двете, изясни той във връзка отдръпването на президента Доналд Тръмп от иранската нуклеарна договорка и налагането на наказания против Техеран.

" Според нас иранската стопанска система е приоритет за политиците им. Това е, несъмнено, сериозно значим въпрос за водачеството на всяка страна, в това число и нашата ", уточни Пийк. " Вярваме, че Иран ще договаря с нас, и президентът сподели ясно, че е подготвен на договаряния с тях ", съобщи той и удостовери, че Съединени американски щати си сътрудничат на всички равнища с Европейската работа за външна активност.

" Целта ни е да има допустимо минимум икономическо включване, да има оптимален стопански напън " в секторите, глобите върху които Съединени американски щати върнаха, съобщи Пийк, само че уточни, че има други сфери, като да вземем за пример тази с лекарственото доставяне, които не са наранени.

Тръмп се отхвърли от нуклеарната договорка на предшественика си Барак Обама при започване на май.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Президентът Тръмп (753)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР