Иран ще възобнови ядрената си програма, ако президентът Доналд Тръмп

...
Иран ще възобнови ядрената си програма, ако президентът Доналд Тръмп
Коментари Харесай

Иран заплаши да възобнови ядрената си програма

Иран ще възобнови нуклеарната си стратегия, в случай че президентът Доналд Тръмп не удължи замразяването на глобите против Техеран след подписването на съглашението през 2015 година Това съобщи в изявление за телевизия CBS външният министър Мохамад Джавад Зариф, представено от ТАСС.

" Налага се да имаме няколко разновидността за деяние, в това число възобновяването на нашата интензивност в нуклеарната сфера с още по-голяма активност ", споделя Зариф. По думите му решението ще бъде взето в нужния миг.

Зариф съобщи, че интернационалната общественост не може да приканва Иран едностранно да извършва договорката, „ която към този момент е била нарушена “. „ От момента, когато Тръмп встъпи в служба, той и администрацията взеха всички ограничения, с цел да не разрешат на Иран да получи стопански изгоди от договорката ", разяснява иранският посланик. По думите му тези стъпки подкопават доверието към Вашингтон.

Сделката с Иран беше подписана през юли 2015 година с петте непрекъснати членки на Съвета за сигурност в Организация на обединените нации (Русия, Англия, Китай, Съединени американски щати и Франция) и Германия. Тя планува анулация на глобите в подмяна на ограничение на нуклеарната стратегия на Техеран.

На 12 май Тръмп би трябвало да реши дали подпише за следващото удължение на замразяването на глобите. Очаква се да не го направи и тогава глобите се възобновяват автоматизирано.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР