Иран ще устои на санкциите, наложени от САЩ в понеделник,

...
Иран ще устои на санкциите, наложени от САЩ в понеделник,
Коментари Харесай

Рухани: Иран ще устои на икономическата война със САЩ

Иран ще устои на глобите, наложени от Съединени американски щати в понеделник, определяйки като „ икономическа война “ дейностите на Вашингтон за ограничение на нуклеарната стратегия на Техеран и намаляване на иранското въздействие в района на Близкия изток, оповестява Ройтерс.

Идеята на Съединени американски щати да възвърне глобите, отстранени през 2015 г, когато беше подписано Иранското нуклеарно съглашение, прибавя и 300 нови обекта на наказателните американски ограничения, включващи компании от петролния, транспортния, застрахователния и банковия бранш.

Европейските страни, които не престават да поддържат нуклеарната договорка, обявиха, че се опълчват на повторното налагане на наказания.

Подобно е и мнението на огромните купувачи на ирански нефт, включително и Китай.

Швейцария разгласи, че организира диалози с американското и иранското държавно управление за определяне на филантропичен платежен канал, с цел да се продължи достъпа до храни и медикаменти на Техеран.

Американските наказания разрешават търговията с филантропични артикули като храни и фармацевтични артикули, само че ограниченията, наложени на банките и комерсиалните забрани, евентуално ще създадат тези артикули по-скъпи.

Американският държавен секретар Майк Помпейо съобщи в неделя, че глобите, които бяха възобновени в понеделник, „ са най-строгите ограничения, налагани в миналото на ислямската република “.

Иранските духовни водачи обаче отхвърлят опасенията по отношение на въздействието на наказателните ограничения върху стопанската система на страната.

„ Днес врагът се цели в нашата стопанска система. Основната цел на глобите е нашият народ “, съобщи иранският президент Хасан Рухани.

Според него въпреки Съединени американски щати да желаят да лимитират продажбите на ирански нефт, страната ще продължи да продава с концепцията да бъде нарушен резултатът на тези наказания.

Рухани дефинира ограниченията като „ незаконни и нечестни “ и добави, че това е икономическа война против Иран и страната е подготвена да се съпротивлява против всеки един напън.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР