Иран ще унищожава американски бойни кораби, ако интересите му в

...
Иран ще унищожава американски бойни кораби, ако интересите му в
Коментари Харесай

Заплаха да унищожава военни кораби на САЩ отправи Иран

Иран ще унищожава американски бойни кораби, в случай че ползите му в Персийския залив бъдат застрашени, заплаши през днешния ден командващият елитните Революционни стражи Хосейн Салами, представен от международните организации.
Ден по-рано президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп предизвести Техеран да не тормози американски кораби.
" Заповядал съм на нашите военноморски сили да унищожават всяка американска терористична мощ в Залива, която заплашва сигурността на иранската войска или невоенни кораби ", съобщи Салами и добави, че сигурността на Персийския залив е стратегически приоритет за Иран.
Министърът на външните работи на Иран Джавад Зариф написа в Twitter по-рано денем, че американските сили, провокиращи ирански моряци в Персийския залив, нямат работа във води, ситуирани на 7000 благи от вкъщи им.
В туит министърът прикани президента Тръмп да отговори на потребностите на Съединени американски щати на фона на пандемията с ковид, а не да се меси в делата в Залива.
Тръмп съобщи, че е инструктирал американските военноморски сили да откриват огън по всеки ирански транспортен съд, който ги заплашва в морето. Но настоя, че не трансформира разпоредбите за военни дейности.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР