Иран ще продължи да изнася петрол, въпреки натиска на САЩ,

...
Иран ще продължи да изнася петрол, въпреки натиска на САЩ,
Коментари Харесай

Иран ще продължи да изнася петрол, въпреки натиска на САЩ

Иран ще продължи да изнася нефт, макар натиска на Съединени американски щати, чиято цел е тотално прекъсване на иранския експорт на недопечен нефт, съобщи президентът на Иран Хасан Рухани в телевизионно послание.
" Решението на Америка, че иранският експорт на нефт би трябвало да доближи нула, е неправилно и погрешно и ние няма да позволим това решение да бъде изпълнено и настоящо ", сподели Рухани.
" В идващите месеци американците сами ще видят, че ще продължим с износа на нефт ", сподели той.
Ако Съединени американски щати съумеят да спрат един метод на Иран да изнася нефт, тогава той ще откри други способи, увери Рухани.
През предходната седмица цените на петрола доближиха най-високите си стойности от ноември, откакто Вашингтон разгласи, че всички изключения за покупката на ирански нефт завършват тази седмица. Това принуждава вносителите да спрат да купуват от Техеран и стегна още повече международното предложение.
Съединени американски щати предизвести купувачите на ирански нефт да спрат покупките до 1 май или ще им бъдат наложени наказания. Това постави завършек на 6-месечния интервал, в който осемте най-големи ирански клиенти, множеството от тях в Азия, продължаваха да внасят лимитирани количества.
Обикновените иранци са тези, които усещат натиска от глобите на Съединени американски щати, сподели Рухани.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР