Иран ще отговори твърдо на всяка заплаха на САЩ срещу

...
Иран ще отговори твърдо на всяка заплаха на САЩ срещу
Коментари Харесай

Говорителят на външното министерство в Техеран: Иран ще отговори твърдо на всяка заплаха от САЩ

Иран ще отговори твърдо на всяка опасност на Съединени американски щати против него, заяви през днешния ден полуофициалната осведомителна организация Тасним, като се базира на представителя на външното министерство Абас Мусави, предават Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

" Няма да позволим никакво нарушаване на иранските граници. Иран твърдо ще се опълчи на всяка експанзия или опасност от Америка ", сподели представителят пред Тасним.

Напрежението сред Техеран и Вашингтон внезапно се повиши от четвъртък насам, когато иранска ракета унищожи американски боен дрон " Глоубъл хоук ". Техеран сподели, че дронът е бил свален над иранска територия, а Вашингтон акцентира, че безпилотният аероплан е бил в интернационалното въздушно пространство.

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп сподели през вчерашния ден, че в последния миг е отменил боен удар в отговор за свалянето на дрона, тъй като при удара е можело да загинат 150 души и даде сигнал, че е подготвен на договаряния с Техеран.

" Независимо от решението, което американските публични лица ще вземат, няма да позволим да бъде нарушена която и да е от границите на Иран ", увери Мусави.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР