Иран ще нанесе ответен удар срещу всяка страна, която извърши

...
Иран ще нанесе ответен удар срещу всяка страна, която извърши
Коментари Харесай

Иран се закани за ответен удар, ако ядрените му обекти станат прицел на кибератаки

Иран ще нанесе ответен удар против всяка страна, която извърши хакерска атака против негови нуклеарни обекти, заяви шефът на гражданската отбрана на страната след пожара в нуклеарния комплекс в Натанз, за който някои ирански публични лица считат, че може да е бил породен от кибер бойкот, съобщи Българска телеграфна агенция, базирайки се на Ройтерс.

Комплексът за обогатяване на уран в Натанз, ситуиран в пустинята в централната провинция Исфахан, в по-голямата си част е ситуиран подземен и е един от иранските нуклеарни обекти, следени от МААЕ. Иран заяви през вчерашния ден, че осъщественото следствие е разрешило да се открият с акуратност аргументите за случая в нуклеарния комплекс в Натанз, само че "те, както и детайлностите за случая, ще бъдат оповестени в подобаващия миг ".

МААЕ отхвърли причините на Иран за блокиране на нуклеарна ревизия

"Ответни дейности за хакерски атаки са част от отбранителната мощност на Иран. Ако се потвърди, че нашата страна е станала прицел на хакерска атака, ние ще отвърнем ", сподели шефът на гражданската отбрана Холамреза Джалати, представен от Ройтерс. В днешна публикация, предадена от държавната осведомителна организация ИРНА, се излага съмнение, че е допустимо да става дума за бойкот от врагове като Израел и Съединени американски щати, само че не се насочва директно обвиняване против тях.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР