Иран ще достави на Русия стотици дронове за войната срещу

...
Иран ще достави на Русия стотици дронове за войната срещу
Коментари Харесай

Иран ще снабди Русия със стотици дронове

Иран ще достави на Русия стотици дронове за войната против Украйна, твърди Съединени американски щати. Техеран има намерение да достави Москва с " до няколкостотин " безпилотни летателни апарата, в това число дронове, които носят оръжие, това разгласи Джейк Съливан, консултант по националната сигурност на президента на Съединени американски щати Джо Байдън.

„ Нашата информация също по този начин демонстрира, че Иран се готви да образова съветски елементи в потреблението на тези дронове “, сподели Съливан. „ Първите тренировки може да стартират още през юли.

Според Съливан не е ясно дали Иран към този момент не е доставил първите дронове на Русия. Съветникът по националната сигурност уточни, че шиитските бунтовници хуси в Йемен към този момент употребяват ирански дронове за офанзиви против Саудитска Арабия.

Дроновете играят значима роля във войната в Украйна - без значение дали за ракетни офанзиви, стартиране на дребни бомби или за разузнаване на врага.

Освен всичко друго, Украйна доста сполучливо употребява турски бойни дронове Байрактар ТБ-2 против съветските въоръжени сили. Съединени американски щати и други страни също са доставили дронове на Украйна.

Съливан пояснява информацията като доказателство, че напредъкът на Русия във войната в Източна Украйна оказва въздействие върху поддържането на личните ѝ оръжейни ресурси.

Напоследък се повдига въпросът по кое време Русия ще пусне на пазара лични бойни дронове. Досега Съединени американски щати са пионери в безпилотните технологии, само че работещи модели идват и от Китай, и Турция, с които Русия в действителност се съизмерва.

Въпреки че съветската войска непрестанно се модернизира от 2000-та година насам, наподобява, че тя среща много проблеми от страна на авангардните технологии на НАТО, в това число турския дрон Байрактар TB2.

Войната в Украйна е четвърти спор, в който видеоклипове в обществените мрежи демонстрират по какъв начин турски дронове TB2 унищожават съветско въоръжение.

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР