Иран се оттегля от ангажиментите си по ядреното споразумение и

...
Иран се оттегля от ангажиментите си по ядреното споразумение и
Коментари Харесай

Иран се оттегля от ядреното споразумение

Иран се отдръпва от уговорките си по нуклеарното съглашение и даде обещание да стартира да обогатява уран за своите механически потребности, заяви БГНЕС. Това става на фона на продължаваща ескалация на напрежението сред Иран и Съединени американски щати след гибелта на висшия боен пълководец на Иран военачалник Касем Сюлеймани при американски въздушен удар в Багдад. В изказване по държавната телевизия Иран разгласи, че приключва отговорностите си по нуклеарната договорка от 2015 година.

" Като подхваща петата стъпка за понижаване на отговорностите си, Иран се отхвърля от последното главно практическо ограничаване според Съвместния сложен проект за деяние, който се занимава с броя на центрофугите ", се споделя в изказването на държавното управление. Съобщението идва, откакто различен ирански чиновник съобщи, че страната ще обмисли предприемането на още по-сериозни стъпки във връзка с убийството на военачалник Касем Сюлеймани при американски удар в петък. Иран ще продължи да си сътрудничи с Международната организация за атомна сила и е подготвен да се върне към осъществяване на отговорностите си, в случай че бъдат анулирани глобите против страната, се прибавя в изказването.

През май 2018 година президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп разгласи, че страната му се отдръпва от Договора, като още веднъж постанова анулираните по-рано стопански наказания против Техеран. Година по-късно Иран съобщи, че последователно ще приключи отговорностите си по договорката. Иранската нуклеарна договорка беше реализирана сред Иран, Съединени американски щати, Европейски Съюз, Русия, Китай, Франция, Германия и Обединеното кралство през юли 2015 година Споразумението гарантираше на Техеран анулация на глобите в подмяна на готовността на страната да ограничи нуклеарната си стратегия и да разреши на инспекторите на МААЕ да ревизират, че естеството на програмата е чисто спокойно. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|Кон
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР