Иран съобщи, че за трети пореден ден жертвите на коронавируса

...
Иран съобщи, че за трети пореден ден жертвите на коронавируса
Коментари Харесай

Над 100 жертви на коронавируса в Иран трети пореден ден

Иран заяви, че за трети следващ ден жертвите на ковид са над 100, с които общо в страната умрелите надвишиха над 9000. Властите настояват, че нарастването е поради пътуването на ирански жители, осведоми Агенция Франс Прес.

Говорител на здравното министерство предизвести, че смъртността може да се усили, в случай че хората не останат по домовете си по време на идния дълъг уикенд.

Представителят разясни, че дневният растеж на умрелите е най-вече поради пътуването на ирански жители през последните седмици.

В сряда в Иран е народен празник и последният ден от работната седмица.

През последните 24 часа са доказани 115 умряли и общо 9065.

2563 души са новозразените с ковид, с които се усилват до 192 439.

В неделя Иран заяви за 107 умряли - за първи път над 100 жертви от 13 април.

10 от 31 провинции в страната са оповестени за " алена " зона - най-ниското равнище в скалата за риск от разпространяване на болестта. В понеделник имаше единствено пет провинции.

Властите приканват иранците да носят маски на публични места.

По последни данни на Световната здравна организация по света има над 7,9 милиона доказани случая, а умрелите са повече от 434 000. Регистрирани са случаи допълнително от 200 страни и територии. Данните на Университет " Джонс Хопкинс " демонстрират над 8,05 млн. случая и повече от 437 000 умряли в 188 страни, възстановили са се повече от 3,8 млн. души.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР