Иран разполага с технологията, необходима за обогатяване на уран до

...
Иран разполага с технологията, необходима за обогатяване на уран до
Коментари Харесай

Иран обяви, че може да обогати уран и до 60%

Иран разполага с технологията, нужна за обогатяване на уран до 60% , съобщи представителят на Агенцията за атомна сила на Иран (AEOI) Бехруз Камалванди.

По-рано представителят на нуклеарната организация съобщи, че страната може да се върне към производството на обогатен уран , предхождащ взаимния повсеместен проект за деяние (JCPOA), в границите на една година.

За нуклеарно оръжие е нужен високообогатен уран с дял на У235 от 90%.

, заявявайки, че е подготвена да анулира решението си единствено в случай че всички страни по нуклеарното съглашение се върнат към спазването му .

По-рано, представителят на съветското външно министерство Мария Захарова съобщи, че Съединени американски щати би трябвало да се върнат към нуклеарната договорка с Иран (Съвместен повсеместен проект за деяние или JCPOA) без " спомагателни условия и предварителни условия ".

Москва чака " прогрес " на този фронт, добавяйки, че Техеран неведнъж е изразявал подготвеност да одобри сходен курс на деяние. Преформатирането на договорката не се получи, твърди Захарова. JCPOA " е жив и ще се ползва поредно, както и Резолюция 2231 на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации във формата, както е утвърдена с консенсус на 20 юли 2015 година "

" Всички страни, в това число Съединени американски щати, са длъжни да се съобразят с тази резолюция без запаси ", изясни тя.
 Китай прикани за въздържаност след обяването обогатяване на уран от Иран
Китай прикани за въздържаност след обяването обогатяване на уран от Иран

" Всички страни да притиснат Съединени американски щати да се върнат към съглашението и да отстранен всички наказания "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР