Иран разкритикува остро незаконното и нечовешкото отношение към негови граждани

...
Иран разкритикува остро незаконното и нечовешкото отношение към негови граждани
Коментари Харесай

Иран нахока САЩ за нечовешкото им отношение към негови граждани

Иран разкритикува остро " противозаконното и нечовешкото " отношение към негови жители от страна на американски гранични чиновници по сигурността, откакто се появиха информации, че студент е бил депортиран, макар че е имал годна виза, оповестява " Франс прес ".

" Такива безусловно дискриминационни ограничения, които се случват единствено по отношение на расата, националността или религията на хората, са в несъгласие с интернационалните закони и правила, свързани с човешките права ", посочи представителят на иранското външно министерство Абас Мусави.

" Тези лица бяха разпитвани от граничната сигурност на Америка поради техните политически възгледи и убеждения и в техните профили в обществените мрежи беше проникнато принудително ", добави представителят.

Американските медии оповестиха в понеделник, че на ирански студент, който се е отправял към университет в Бостън, му е била анулирана визата на летището и е бил депортиран от имиграционни чиновници.

Напрежението сред Техеран и Вашингтон се ускори неимоверно, откакто при удар с дрон на Съединени американски щати беше погубен иранския военачалник Касем Солеймани в Багдад на 3 януари.

Иран отвърна пет дни по-късно, като изстреля десетки ракети против военни бази в Ирак, в които са ситуирани американски войски.

Техеран към момента беше в цялостна бойна подготвеност часове по-късно, когато противовъздушната му защита по простъпка смъкна украински пътнически аероплан, убивайки всички 176 души на борда.

" Тези дейности против иранците са в сходство с политиката на неприязън и ненавист на американския режим против Иран... каот в този момент се демонстрират в тормоз към иранците по границите на Америка ", посочи още Мусави.

Говорителят предизвести, че Съединени американски щати могат да се сблъскат с дейности " посредством органи за отбрана на човешките права ", без да дава детайлности. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР