Иран разкритикува европейските страни, подписали ядреното споразумение от 2015 г.,

...
Иран разкритикува европейските страни, подписали ядреното споразумение от 2015 г.,
Коментари Харесай

Иран: Европа не прави достатъчно, за да спаси ядрената сделка

Иран разкритикува европейските страни, подписали нуклеарното съглашение от 2015 година, че не поставят старания да спасят договорката, откакто президентът Доналд Тръмп предходната година изтегли Съединени американски щати от нея и възобнови глобите против Техеран, съобщи Ройтерс.

"До момента не сме видели на практика и осезаеми стъпки от европейците за гарантиране на ползите на Иран. Техеран няма да разисква никакви въпроси отвън нуклеарното съглашение ", съобщи представителят на иранското външно министерство Абас Мусави, представен от иранската държавна телевизия.

Германският външен министър Хайко Маас прикани Иран да съблюдава отговорностите си по нуклеарното съглашение при започване на своето посещаване в Техеран, съобщи ДПА.

"Знаем, че на Иран бяха обещани стопански изгоди, които са мъчно постижими без американците. Смятам обаче, че има също политически и стратегически ползи от опазване на това съглашение и на разговора с Европа. Това също би трябвало да се осъзнава в Техеран ", сподели Маас.

Маас съобщи, че се чака скоро да бъде подготвена европейската система Инстекс за бартерна търговия с Иран, която има за цел да заобиколи глобите на Съединени американски щати, съобщи Ройтерс.

"Това е инструмент от нов вид, тъй че не е елементарно да бъде наведен в деяние. Всички условия обаче са покрити и позволявам, че ще можем да го употребяваме в близко бъдеще ", добави немският външен министър.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР