Иран работи върху далекобойни ракети в секретна база. Това пише

...
Иран работи върху далекобойни ракети в секретна база. Това пише
Коментари Харесай

Иран работи върху далекобойни ракети в секретна база

Иран работи върху далекобойни ракети в секретна база . Това написа американският вестник " Ню Йорк таймс ", представен от " Таймс оф Израел ".

Изданието отбелязва, че откриватели са проучили сателитни изображения , които демонстрират интензивност и тествания на мощни ракетни мотори в обект до град Шахруд в Северен Иран.

Вестникът написа, че скрито Ислямската република създава далекобойни ракети, които евентуално могат да бъдат употребявани за офанзива против Съединени американски щати.

Базата е ситуирана в пустиня . В подземни тунели са тествани мощни ракетни мотори, които са оставили следи в пустинята и до град Шахруд, написа в материала.

Въпреки че няма рестрикции за обсега на иранските ракети, президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп настояваше за ограничението им като авансово изискване да остане в нуклеарната договорка от 2015 година В последна сметка Тръмп изтегли Съединени американски щати от съглашението по-рано този месец.

Шахруд е на към 350 километра източно от Техеран . Базата е употребена за ракетни тествания през 2013 година

Ирански водачи неведнъж заявяваха, че не работят по ракети с обхват на деяние оттатък Близкия изток . В момента страната има ракета с обхват на деяние 2000 километра.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР