Иран призова Великобритания незабавно да освободи петролния танкер Грейс 1,

...
Иран призова Великобритания незабавно да освободи петролния танкер Грейс 1,
Коментари Харесай

Иран заплаши Великобритания с последици, ако веднага не пусне танкера от Гибралтар

Иран прикани Англия неотложно да освободи петролния танкер " Грейс 1 ", който английските морски пехотинци задържаха край Гибралтар, подозирайки че нарушава европейските наказания, като придвижва нефт за Сирия.
" Това е рискова игра и има последствия... правните претексти за залавянето не са годни... освобождението на танкера е в полза на всички страни ", сподели пред държавната организация IRNA представителят на иранското външно министерство Абас Мусави.
Иран предизвести, че може да задържи английски танкер, в случай че техният транспортен съд не бъде освободен.
Вчера стана ясно, че 3 ирански кораба са се пробвали да блокират английския танкер British Heritage при прекосяването му през Ормузкия пролив – главният канал за експорт на нефт от Близкия изток. Те обаче са се отказали след намесата на английска фрегата. Танкерът се криеше в Персийския залив, страхувайки се, че може да бъде хванат от ирански военни.
Иран отхвърля негови кораби да са предприемали сходни дейности.
Вчера полицията в Гибралтар арестува капитана на танкера и първия му асистент, а през днешния ден Техеран упрекна Англия, че е завзела кораба под натиска на Съединени американски щати. " Такива противозаконни ограничения могат да усилят напрежението в Персийския залив ", предизвести Мусави, представен от Reuters.
Залавянето на иранския танкер идва в миг на внезапно увеличение на борбата сред Съединени американски щати и Иран през последните седмици. Вашингтон също изпрати спомагателни войски в района в отговор на иранските закани и прикани за интернационален боен конвой, който да пази танкерите в Персийския залив.
Техеран обаче по никакъв начин не е склонен с сходни ограничения. " Чуждестранните сили би трябвало да изоставен района, тъй като Иран и други страни от района могат да подсигуряват районната сигурност ", сподели Мусави и напомни, че ислямската република неведнъж е показвала готовността си да договаря със съседите си за разрешаване на разногласия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР