Иран призова днес САЩ да спрат насилието срещу собствения си

...
Иран призова днес САЩ да спрат насилието срещу собствения си
Коментари Харесай

Иран към САЩ: Спрете с насилието срещу собствения си народ

Иран прикани през днешния ден Съединени американски щати да спрат насилието против личния си народ. Призивът бе насочен след гибелта на цветнокожия американец Джордж Флойд по време на полицейски арест. Насилието, употребявано от полицията при задържането, породи митинги в доста американски градове, съобщи Франс прес.

"Искаме да кажем на американския народ: Светът чу вашия зов против потисничеството. Светът е на ваша страна ", съобщи представителят на иранското външно министерство Абас Мусави. "А на американските служители и на американската полиция желаеме да кажем: Спрете насилието против вашия народ и го оставете да диша ", добави Мусави на британски.

Напрежението не стихва! Властите на Вашингтон вкараха полицейски час

Говорителят заяви, че в идните дни в Иран ще се завърне иранският академик Сайръс Асгари. Той беше арестуван в Съединени американски щати по обвинявания в кражба на промишлени секрети. "Случаят на лекар Асгари е завършен в Съединени американски щати и той ще се върне в страната евентуално в идните два-три дни ", акцентира Мусави.

Асгари беше упрекнат в кражба по време на аудиенция на учени в Охайо. Миналия ноември той беше оправдан, само че остана в прелиминарен арест евентуално по аргументи, свързани с имиграционните закони. Миналия месец иранското външно министерство заяви, че Асгари се е заразил с новия ковид, до момента в който е бил зад решетките.

Police taking a knee during #DCProtests. Pretty cool visual#COVID19 #GeorgeFloydProtests #Protests2020 #Riots2020#BlackLivesMatter #GeorgeFloyd #JusticeForGeorgeFloyd
pic.twitter.com/WYYBHi4CJw
— Gabriel Schray (@schrayguy) June 1, 2020
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР