Иран приключи с отмъщението си за смъртта на ген. Касем

...
Иран приключи с отмъщението си за смъртта на ген. Касем
Коментари Харесай

Маждид Тахт Раванчи: Иран приключи с отмъщението си за ген. Солеймани, ако няма агресия от страна на САЩ

Иран завърши с отмъщението си за гибелта на ген. Касем Солеймани и няма да подхваща нови военни дейности , в случай че и Съединени американски щати не не престават с експанзията си. Това съобщи непрекъснатият представител на Иран при ООН  Маждид Тахт Раванчи , в отговор на въпрос на ТАСС за реакция на Техеран след изказването на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, написа news.bg.

``
реклама

" Всички наши дейности бяха пропорционални на убийството на ген. Касем Солеймани . Те са приключени. Ако Съединени американски щати повече няма да подхваща военни дейности във връзка с Иран, от наша страна също няма да подхващаме такива дейности ", акцентира той.

Дипломатът добави, че  ислямската република е работила извънредно в сходство с член 51 от Устава на Организация на обединените нации , осъществяване на своето право на самозащита. " Ако Съединени американски щати към момента вземат решение да подхващат военни дейности, Иран няма да има различен път, с изключение на отговор ", добави Тахт Раванчи. 

Той удостовери, че няма потърпевши американци при ракетната офанзива.

Припомняме, на 31 декември 2019 година посланикът на Съединени американски щати в Ирак избяга под напора на хиляди протестиращи в Багдад.

В петък, 03 януари 2020 година от Пентагона оповестиха за ликвидирането в Багдад на командващия силите за особено предопределение на иранския военачалник Касем Солеймани. Той бе командващ Ислямския революционен гвардейски корпус " Ал Кудс ".

От Американското военно министерство обявиха, че ракетният удар, довел до гибелта на Солеймани е нанесен по предписание на президента Доналд Тръмп. Заедно със Солеймани бяха убити и заместител лидера на иракското шиитско опълчение Абу Махди ал Мухандис и неговия асистент, които имаха водеща роля в сраженията по избавление на иракските земи от терористичните групировки на " Ислямска страна ".

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР