Иран през август е намалил експорта на петрол до най-ниското

...
Иран през август е намалил експорта на петрол до най-ниското
Коментари Харесай

Иран е намалил експорта на петрол през август до най-ниското ниво от 2,5 години


Иран през август е понижил експорта на нефт до най-ниското равнище за последните две години и половина заради понижаване на търсенето от страна на основни купувачи от Азия. Причината е упованието за влизане в действие на втория стадий от глобите на Съединени американски щати против Техеран. Това излиза наяве от данните, събрани от организация Bloomberg.

През август доставките на нефт и кондензат от Иран са били малко под 2,1 млн. барела дневно, което е най-ниското равнище от месец март 2016 година

Санкциите на Съединени американски щати във връзка с Иран, измежду които петролния бранш на страната съгласно авансово оповестените от Съединени американски щати данни би трябвало да влязат в действие на 4 ноември 2018 година Освен това Вашингтон заплаши със наказания всички страни, които не престават да купуват нефт от Иран.

Общият износ на нефт за Китай, Индия и Япония от Иран през август е намалял до 1,1 млн. барела дневно от 1,8 млн. барела дневно през месец юли.

Доставките за Европа са се нараснали до 355 хиляди барела дневно, при 323 хиляди барела месец по-рано.

Експортът на петрол и кондензат от Иран са спаднали общо със 755 хиляди барела дневно от април тази година, когато президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп разгласи за обновяване на глобите във връзка с Иран.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР