Иран предупреди за възможни превантивни“ действия срещу Израел в следващите

...
Иран предупреди за възможни превантивни“ действия срещу Израел в следващите
Коментари Харесай

Иран предупреждава за „превантивни“ действия срещу Израел на фона на войната в Газа

Иран предизвести за вероятни „ превантивни “ дейности против Израел „ в идващите часове “, до момента в който Израел се готви за сухопътна атака в Ивицата Газа. < /p>

Подкрепяната от Иран ливанска формация Хизбула и Израел си разменят огън през ливанско-израелската граница в продължение на дни, повишавайки в допълнение напрежението, защото Израел бомбардира линията Газа на юг след невиждана офанзива на палестинската въоръжена формация Хамас в Израел предходната седмица.

Продължавайте да четете

лист от 4 детайла „ Всеки втори в заплаха “: Журналистите от Газа се надпреварват със периоди и гибел Израелските сили убиха Абу Акле „ без опрощение “, споделя следствието на Организация на обединените нации Анализ: Сроковете на Израел към палестинците в Газа са провалени Хуматарната помощ е заседнала на границата с Газа, защото СЗО предизвестява за „ злополука “ завършек на списъка

„ Всички вероятни разновидности и сюжети са налице за Хизбула... Естествено, водачите на съпротивата няма да разрешат на ционисткия режим да предприеме каквито и да е дейности в Газа и когато се почувства убеден за Газа, преминете към други зони на опозиция в района, “ Иранският външен министър Хосейн Амирабдолахиан сподели в предаване онлайн за държавната телевизия късно в понеделник, като се базира на срещата си с водача на Хизбула Хасан Насрала предходния ден.

„ Следователно всяка превантивна мярка е допустима в околните часове. “


Амирабдолахян също сподели, че „ водачите на съпротивата “ няма да разрешат на Израел „ да прави каквото си изиска в Газа “.

„ Ако не защитим Газа през днешния ден, на следващия ден ще би трябвало да се защитим от тези [фосфорни] бомби в детската болница в личната ни страна “, добави той, имайки поради изказванията на правозащитни групи, че Израел е употребявал фосфор бомби при въздушното си бомбардиране на Газа. Израел отхвърли обвиняването.

Репортаж от Южен Ливан, Зейна Ходр от Ал Джазира сподели, че Амирабдолахиан се счита за „ най-силният до момента “.

„ Хизбула е ангажирана с Израел по границата повече от седмица. Но тази трансгранична замяна на огън беше значително лимитирана по обсег и лимитирана до граничните региони и военни цели “, сподели тя, добавяйки обаче, че напрежението нараства.

„ Хората се тревожат и се приготвят за опцията този спор, който в този момент е стеснен в южната част на страната, да се популяризира другаде. “

Говорейки с Ал Джазира в неделя, Амирабдолахян също предизвести Израел за районна ескалация, в случай че силите му влязат в Газа за сухопътна атака.

„ Ако ограниченията, ориентирани към неотложно прекъсване на израелските офанзиви, които убиват деца в линията Газа, завършат в задънена улица, е доста евентуално доста други фронтове да бъдат отворени. Този вид не е изключен и става все по-вероятен “, сподели Амир-Абдолахян.


Израел разгласи война на Хамас, групировката, ръководеща линията Газа, откакто талази от нейни бойци пробиха мощно милитаризираната граница на Газа с Израел на 7 октомври и убиха повече от 1400 души, множеството от които цивилни, съгласно израелските управляващи. < /p>

Израел отговори, като удари линията Газа с непрекъснати въздушни и артилерийски офанзиви, които съпоставиха с земята квартали и убиха минимум 2750 души в Газа, най-вече цивилни, съгласно палестински публични лица.

Иран приветства нападението на Хамас, само че настоя, че не е забъркан.

Забележките от понеделник идват, до момента в който Израел се приготвя за сухопътна инвазия в линията Газа, където страховете за палестинците, хванати в капан в мощно бомбардирания анклав, набъбнаха, откакто Израел стартира своята въздушна акция.

Източник: Ал Джазира и осведомителни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР