Иран предупреди САЩ да не се опитват да задържат иранския

...
Иран предупреди САЩ да не се опитват да задържат иранския
Коментари Харесай

Иран предупреди САЩ да не задържа танкера му, отплавал от Гибралтар

Иран предизвести Съединени американски щати да не се пробват да задържат иранския петролен танкер в намерено море след освобождението му от Гибралтар, оповестява " Ройтерс ".

Танкерът, който се трансформира в " ябълка на раздора " сред Техеран и Запада, е отплавал за Гърция по-рано през днешния ден, демонстрират данни на MarineTraffic за корабоплаването, часове откакто английската територия отхвърли настояването на Съединени американски щати за удължение задържането на кораба.
 Танкерът
Танкерът " Грейс 1 " напусна Гибралтар

Дали танкерът " Стена Имперо " ще последва ориста му остава под въпрос

Запитани дали Съединени американски щати могат да възобновят настояването си за задържане, откакто танкерът отплава от Гибралтар, от иранското външно министерство разясниха: " Такова деяние... би заплашило сигурността на корабоплаването в намерено море. Отправихме предизвестие посредством публични канали, изключително посредством швейцарското посолство. "

Швейцария съставлява американските ползи в Иран. Техеран няма публични дипломатически връзки с Вашингтон.

Корабът, прочут до момента като Grace 1 и преименуван на Adrian Darya 1, транспортира 2,1 млн. барела нефт, като товарът е на стойност над 125 млн евро.
 Гибралтар отхвърли на Съединени американски щати още веднъж да задържи иранския танкер Обновена
Гибралтар отхвърли на Съединени американски щати още веднъж да задържи иранския танкер

Законодателството на Европейски Съюз не разрешава, а Гибралтар е част съюза

Британски морски пехотинци задържаха кораба край Гибралтар на 4 юли , заявявайки, че е превозвал нефт за Сирия в нарушаване на глобите на Европейския съюз.

Това накара Иран да задържи английския танкер Stena Impero в Персийския залив като ответна мярка две седмици по-късно, което провокира дипломатическа рецесия сред двете страни. Англия отговори, като изпрати втори боен транспортен съд в Персийския залив, с цел да обезпечи по-голяма отбрана на комерсиалното мореплаване.

Иран отхвърли, че неговият танкер се е бил насочил към Сирия, а задържането на кораба завърши предходната седмица, откакто Иран пое писмен ангажимент пред Гибралтар, че няма да плава за Сирия или където и да е другаде, където са в действие наказания на Европейски Съюз.
 Иран е подготвен да прати бойни кораби за конвой на танкера си в Гибралтар
Иран е подготвен да прати бойни кораби за конвой на танкера си в Гибралтар

А нуклеарно задвижвани кораби в Персийския залив могат да доведат до замърсяване

Съединени американски щати настояват, че танкерът е следен посредством мрежа от компании от Иранската революционна армия, която Вашингтон дефинира като терористична организация и е една от задачите на неговите наказания.

Гибралтар разгласи през вчерашния ден, че не е в положение да извърши настояването на Съединени американски щати, защото е привързан от законодателството Европейски Съюз. " Режимът на наказания на Европейски Съюз против Иран е радикално друг от този на Съединени американски щати ", показаха управляващите в Гибралтар. Властите също по този начин показаха, че Революционната армия не е избрана за терористична организация от Европейски Съюз, Англия и Гибралтар.
 Гибралтар изпревари Съединени американски щати - освободи иранския танкер
Гибралтар изпревари Съединени американски щати - освободи иранския танкер

Въпреки че броени часове по-рано Вашингтон изиска да го задържи

След като дребната територия не се съгласи да извърши молбата на Съединени американски щати, не останаха правни спънки иранския супертанкер да отплава.

Иранският транспортен съд беше арестуван, до момента в който плаваше под панамски байрак. Видео фрагменти и фотоси, направени през вчерашния ден, демонстрираха, че плава под ирански байрак и с новото си име.
 Съединени американски щати желае да задържи иранския танкер, преди Гибралтар да го освободи
Съединени американски щати желае да задържи иранския танкер, преди Гибралтар да го освободи

Министерство на правораздаването на Съединени американски щати подало молба за изземване
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР