Иран предупреди бъдещия премиер на Великобритания Борис Джонсън, че ще

...
Иран предупреди бъдещия премиер на Великобритания Борис Джонсън, че ще
Коментари Харесай

Иран призова бъдещия британски премиер да не участва в игричките на Екип Б

Иран предизвести бъдещия министър председател на Англия Борис Джонсън , че ще " отбрани " водите си в Персийския залив, осведоми Агенция Франс Прес.

На фона на напрежението със Съединени американски щати Революционната армия на Иран пое надзор над танкер под английски байрак в петък . Конфискуването на кораба Stena Impero се преглежда като ответна мярка на задържането на ирански танкер в Гибралтар , който е обвинен в превозване на нефт за Сирия, което е в нарушаване на глобите на Европейски Съюз.

The May govt's seizure of Iranian oil at behest of US is piracy, pure & simple.

I congratulate my former counterpart, @BorisJohnson on becoming UK PM.

Iran does not seek confrontation. But we have 1500 miles of Persian Gulf coastline.These are our waters & we will protect them pic.twitter.com/svEqmEHQBM
— Javad Zarif (@JZarif) July 23, 2019
" Поздравявам моя някогашен сътрудник Борис Джонсън за избирането му за министър председател на Англия ", написа министърът на външните работи на Иран Мохамед Зариф в " Туитър ", откакто Джонсън победи външния министър Джереми Хънт.

" Иран не се стреми към конфликт. Но ние имаме 1500 благи крайбрежие на Персийския залив. Това са нашите води и ние ще ги защитим ", предизвести той.

Топ дипломатът на Ислямската република прикани Англия да не " ползва тактиките на " Екип Б " . Той има поради съветника по национална сигурност на президента на Съединени американски щати Джон Болтън, премиера на Израел Бенямин Нетаняху и принцовете на Саудитска Арабия и Обединените арабски емирства, които упорстват за твърди дейности против Иран.

" Екип Б " губи позиции в Съединени американски щати и в този момент се обръща към Англия ", акцентира Зариф.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР