Иран представи първия си собствен изтребител на военно шоу в

...
Иран представи първия си собствен изтребител на военно шоу в
Коментари Харесай

Иран показа първия си собствен изтребител

Иран показа първия си личен изтребител на военно шоу в Техеран във вторник. Кадри от държавната телевизия демонстрираха президента Хасан Рухани седнал в кокпита на новия " Kowsar ", предава Reuters.

Държавната телевизия уточни, че самолетът към този момент е минал сполучливо тестванията, само че не даде детайлности за характерностите на военната машина. Стана ясно само, че " Kowsar " ще може да бъде оборудван с редица оръжия и ще бъде употребен за къси задачи.

" Трябва да се подготвим да се борим против военните сили, които желаят да завладяват територията и ресурсите ни ", съобщи Рухани, добавяйки, че точно военната мощност на Техеран стопира Съединени американски щати да нападат страната, както и че под ръководството на Тръмп Щатите се изолират даже от личните си съдружници.

Отношенията сред Вашингтон и Техеран се вложиха, откакто през май Тръмп извади Съединени американски щати от нуклеарната договорка и върна икономическите наказания против страната.

Иран изпрати стотици бойци и оръжия в Сирия, с цел да подкрепят силите на президента Башар ал-Асад, само че те трябваше да разчитат на Русия за въздушно подкрепление.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР