Иран прави ядрена бомба в чужбина. Това обяви директорът на

...
Иран прави ядрена бомба в чужбина. Това обяви директорът на
Коментари Харесай

Северна Корея е ядрена заплаха за САЩ

Иран прави нуклеарна бомба в чужбина. Това разгласи шефът на Централно разузнавателно управление на САЩ Майк Помпео, представен от Sunday Times.

Според него сега Иран работи в тясно съдействие със Северна Корея по нуклеарната стратегия и на двете страни. Помпео акцентира, че севернокорейският водач Ким Чен-ун е подготвен да употребява нуклеарно оръжие, с цел да остане на власт. Според него това е опасност Корейският полуостров да бъде подложен под тоталитарен режим.

„ Северна Корея е доста покрай това да сложи Съединени американски щати в нуклеарен риск. Трябва да разберем, че в случай че КНДР разполага с нуклеарно оръжие, а иранците влагат в такова, скоро доста страни ще изискат да имат свои нуклеарни стратегии. В момента наши сътрудници работят на всякъде по света, с цел да подсигурят нашата сигурност. Ние работим по блокирането на всяка опасност и търсим разнообразни решения “, съобщи Помпео.

Според Помпео на този стадий няма действителна опасност за офанзива от страна на Северна Корея против Съединени американски щати. Иран се съгласи да прекрати нуклеарната си стратегия през 2015 година, само че през 2017 президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп упрекна режима, че не съблюдава съглашението.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР