Иран показа мобилна противоракетна система земя-въздух с далечен обсег собствено

...
Иран показа мобилна противоракетна система земя-въздух с далечен обсег собствено
Коментари Харесай

Иран показа мобилна ПРО система собствено производство

Иран сподели мобилна противоракетна система земя-въздух с отдалечен обхват лично произвеждане, оповестяват иранските държавни медии, представени от " Ройтерс ".

Съобщението идва в миг на възходящо напрежение сред Иран и Съединени американски щати. Иран смъкна американски боен разследващ дрон в Персийския залив с ракета земя-въздух през юни. Според него американският дрон се е намирал в неговото въздушно пространство., само че Съединени американски щати настояват, че е бил в интернационалното въздушно пространство.

Държавната телевизия сподели президента Хасан Рохани да участва на гала по проявлението на системата Бавар-373, която иранските медии дефинираха за съперник на съветската противоракетна система С-300.

Показването на системата стана в деня на Националната отбранителна индустрия на Иран. Ислямската република разви огромна вътрешна оръжейна промишленост на фона на интернационалните наказания и ембарго, които ѝ попречиха да внася доста оръжия.

Западните военни анализатори настояват, че Иран постоянно преувеличава опциите на оръжията си, въпреки че терзанията по отношение на неговата стратегия за балистични ракети с отдалечен обхват способстваха за това Вашингтон през предходната година да се отдръпна от нуклеарното съглашение, което Иран подписа със международните сили през 2015 година за ограничение на нуклеарните му упоритости в подмяна на облекчение на икономическите наказания.

В речта си Рохани сподели, че " в този момент, когато нашите врагове не одобряват логиката, ние не можем да отговорим с логичност ".

Той добави: " Когато врагът изстрелва ракета против нас, ние не можем да произнесем тирада и да кажем: " Г-н Ракета, апелирам, не удряйте нашата страна и нашите почтени хора. Изстрелващ ракета сър, в случай че може апелирам натиснете бутона и самоунищожете ракетата във въздуха. "

Иран развива своя лична военна индустрия от 1992 година насам. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР