Иран поиска по-сериозни гаранции за възобновяване на ядреното споразумение със

...
Иран поиска по-сериозни гаранции за възобновяване на ядреното споразумение със
Коментари Харесай

Иран иска по-сериозни гаранции за възобновяване на ядреното споразумение

Иран изиска по-сериозни гаранции за обновяване на нуклеарното съглашение със международните сили от 2015-та година, в това число в текста на съглашение, препоръчан от Европейския съюз. Това съобщи външният министър на Иран Хосеин Амир-Абдолахиан на взаимна конференция в Москва с съветския си сътрудник Сергей Лавров.

Техеран изследва и предлагането на американската страна, като по думите на Абдолахиан, задачата е в текста на съглашението да се укрепи концепцията, че Международната организация за атомна сила се концентрира върху техническите си задания и се отдалечава от  политическата си роля.

През юни управлението на организацията одобри резолюция, с която осъди Иран за това, че не е съумял да изясни съответно откритите следи от обогатен уран в три обекта, които не са декларирани от Техеран като извършващи нуклеарни действия.

В понеделник президентът Ибрахим Раиси сподели, че възобновяването на договорката би било безсмислено, в случай че нуклеарният контролен орган на Организация на обединените нации не приключи следствието на трите недекларирани обекта.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР