Иран отваря граничен пункт с Иракски Кюрдистан, който беше закрит

...
Иран отваря граничен пункт с Иракски Кюрдистан, който беше закрит
Коментари Харесай

Иран отваря граничен пункт с Иракски Кюрдистан



Иран отваря граничен пункт с Иракски Кюрдистан , който беше закрит след референдум за самостоятелност в кюрдската област, оповестяват ирански държавни медии, представени от " Ройтерс ".

" След референдума и измененията в региона на Кюрдистан нашите граници с иракския регион на Кюрдистан бяха затворени... през днешния ден границата и пункта Башмак са отворени " , разяснява Яхангир Бахши, началник на митницата за прекосяване на границата, съгласно Агенция за радиорпредаване на Ислямска република Иран (IRIB).

 Иран отхвърли да е затворил границата си със Северен Ирак
Иран отхвърли да е затворил границата си със Северен Ирак

Като се вземе под внимание развиването в Иракски Кюрдистан...

Припомняме, преди десетина дни беше обявено, че Иран затваря границата си със Северен Ирак в отговор на референдума за самостоятелност в Иракски Кюрдистан. " Като се вземе под внимание развиването в Иракски Кюрдистан, Иран затвори граничния пункт " Башмак " с Иракски Кюрдистан ", означи тогава иранската организацията " Тасним ", само че не се базира на формален източник.

Впоследствие външното министерство на Иран отхвърли информацията, че е затворена границата с Ирак.

Също по този начин, Иран наложи и ембарго на износа и вноса на горива към и от Иракски Кюрдистан, съгласно иракски медии.

На всички транспортни компании и водачи се подрежда да преустановят транспорта на горива сред Иран и Иракски Кюрдистан " до по-нататъшно уведомление ", оповестява уеб сайтът на държавния оператор, цитирайки директивата на министерството на превоза.

 Иран наложи ембарго на горивото на кюрдите
Иран наложи ембарго на горивото на кюрдите

Иран и Ирак с военни учения на границата
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР