Иран откри ново петролно находище в южната част на страната

...
Иран откри ново петролно находище в южната част на страната
Коментари Харесай

Иран откри ново петролно находище с над 50 млрд. барела

Иран откри ново петролно находище в южната част на страната със находища от над 50 милиарда барела недопечен нефт. Това заяви иранският президент Хасан Рохани, представен от АП.



Рохани направи известието по време на тирада в пустинния град Язд.

Той разясни, че находището е намерено в южната провинция Хузестан - дом на иранската петролна промишленост. 53 милиарда барела ще бъдат добавени към потвърдените запаси на Иран от 150 милиарда барела, уточни той.

" Обръщам се към Белия дом, в дните, когато вие санкционирате продажбата на ирански нефт, служащите и инженерите на страната съумяха да открият 53 милиарда барела нефт ", разгласи Рохани, представен от полуофициалната организация " Фарс ".

Иран сега е четвъртата страна в света с най-големи запаси на недопечен нефт и втората по природен газ. Държавата споделя голямо офшорно находище с Катар в Персийския залив.

Новото петролно находище може да се трансформира във второто най-голямо в Иран по-късно в Ахваз от 65 милиарда барела. Полето е на 2400 квадратни километра повърхност и запасите са на дълбочина от 80 метра, съгласно полуофициалната организация " Тасним ".
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР