Иран "отблъсна врага", заяви иранският върховен лидер аятолах Али Хаменей,

...
Иран "отблъсна врага", заяви иранският върховен лидер аятолах Али Хаменей,
Коментари Харесай

Иран отблъсна врага, заяви аятолах Хаменей

Иран "отблъсна врага ", съобщи иранският висш водач аятолах Али Хаменей, представен от Франс прес.

Хаменей сподели това след няколко дни на белязани от принуждение демонстрации, предизвикани от оповестеното повишение на цените на бензина.

"Отблъснахме врага на военната сцена. Отблъснахме врага в политическата война ", сподели аятолах Хаменей в изказване, излъчено късно нощес по малкия екран.

Върховният водач на Иран помилва пандизчии по случай Рамазан байрям
Иранският висш водач не уточни кой е врагът, само че съобщи, че размириците през последните дни не са били резултат от национално придвижване, отбелязва Франс прес.

"Скорошните дейности бяха проблем за сигурността, те не произтичаха от народа. Отблъснахме врага ", сподели аятолах Хаменей.

Протестите в Иран започнаха в петък вечерта - единствено няколко часа след новината за повишението на цените на бензина в една страна, сполетяна от икономическа рецесия.

Вчера Организация на обединените нации изрази опасения, че десетки души са били убити по време на демонстрациите, а интернационалната правозащитна организация "Амнести интернешънъл " заяви за над 100 починали.
Иранските управляващи потвърдиха гибелта на петима души, измежду които трима представители на силите за сигурност, нападнати от засада.

Повишаването на цените на бензина цели събирането на средства, които да бъдат предоставени на изпитващите стопански усложнения семейства. Мярката бе оповестена на фона на преживяваната от Иран дълбока криза, предизвикана от едностранното евакуиране на Съединени американски щати от интернационалното съглашение за нуклеарната му стратегия и възобновяването на тежките американски наказания против него.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР