Иран остро критикува действията на британските власти, които прибягват до

...
Иран остро критикува действията на британските власти, които прибягват до
Коментари Харесай

Иран обвини Британия в кражба на £400 млн. за забавена 40 г. доставка на танкове


Иран остро подлага на критика дейностите на английските управляващи , които прибягват до всевъзможни трикове, с цел да не изплатят дълга от повече от 40 години ., разяснява иранският дипломат в Лондон Хамид Баединеджад, представен от " Фарс ".

" Юридическите съветници на Министерството на защитата на Обединеното кралство употребяват всевъзможни процедурни трикове и тактики на правосъдни разногласия, за да отсрочат заплащанията по своя дълга ", изяснява той.

Става въпрос за дългът или по-точно несъблюдение на решение на съд з а обезщетение , което е резултат от провалени доставки на английски танкове Chieftain за Иран. Те са поръчани във Англия от шах Пахлави , само че след свалянето му от власт и успеха на Ислямската гражданска война през 1979 година Лондон отхвърля да извърши контракта , макар че заплащането е осъществено предплатено .

През 2012 година Международният съд на Организация на обединените нации постанови, че Обединеното кралство е длъжно да заплати на Иран 400 милиона английски лири обезщетение.
 Рохани: Тръмп е отговорен за неуспеха на нуклеарните договаряния сред Съединени американски щати и Иран
Рохани: Тръмп е отговорен за неуспеха на нуклеарните договаряния сред Съединени американски щати и Иран

Тръмп обществено ускорява наказания, пред европейците заявява друго, Иран пита на какво да има вяра, европейците мълчат

Лондон дава тази сума на съда като гаранция за заплащане, само че декларира, че не може нито да изплати дълга, нито да заплати лихвите по него , с претекста, че иранското Министерство на защитата е под интернационалните наказания .

Иран желае да отключи парите , импортирани в съда от Англия, като предлага 400 милиона паунда да се платят на Централната банка на Иран , а не на иранското министерство на защитата, защото за Централната банка няма наказания.

" Съгласно сходни старания, съдът реши през днешния ден да свика идната си основна сесия след 6 месеца, през март 2020 година ", разяснява иранският делегат в Обединеното кралство.

Адвокатите на държавното управление на Обединеното кралство изясняват в съда, че ще се опълчват на всяко искане за погашение на Централната банка, защото в последна сметка бенефициентът ще бъде Министерството на защитата на Иран .
 Иран: Ще използваме всяка опция да изнасяме петрола си
Иран: Ще използваме всяка опция да изнасяме петрола си

Това било законно право на страната
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР