Иран обявипочти 3000 нови случая на заразяване с коронавирус, което

...
Иран обявипочти 3000 нови случая на заразяване с коронавирус, което
Коментари Харесай

Ще има ли втори пик на коронавирус в Иран?

Иран обявипочти 3000 нови случая на заразяване с ковид, което е най-високият брой за ден от два месеца, което звучи като предизвестие за нов " рисков връх " в най-смъртоносната зараза в Близкия изток.
" Хората наподобява считат, че коронавирусът е приключил... някои чиновници също имат вяра, че всичко е обикновено ", сподели министърът на опазването на здравето Саид Намаки.
„ Коронавирусът е освен надалеч от края, само че всеки миг бихме могли да забележим (друг) рисков връх “, сподели той в телевизионно изявление, съобщи БГНЕС.
Говорителят на министерството Киануш Джаханпур увеличи броя на случаите в Иран до 154 445 с 2979 нови инфекции, регистрирани през последните 24 часа.
Той добави, че вирусът е лишил още 81 живота през миналия ден, което е с 18 повече спрямо неделя и докара общия брой на драматичен излаз от болестта до 7 878.
Според Намаки провинциите Систан и Белуджистан, Керманшах и Хормозган сега се борят със скока на инфекциите.
Той добави, че половината жертви в Иран за миналия ден са регистрирани в три провинции, без да ги посочва.
" Ако това продължи, смъртните случаи могат да доближат още веднъж трицифрено измерение. "
Инфекциите са на възходяща траектория в страната, откакто удариха близо двумесечно дъно на 2 май.
Експерти както в Иран, по този начин и в чужбина показаха песимизъм към формалните данни на Иран, заявявайки, че действителната статистика може да е доста по-висока.
Здравните чиновници неведнъж сигнализират за ситуацията в провинция Хузестан на югозападната граница на Иран с Ирак.
Хузестан остава „ алена “, с най-високото равнище по рисковата канара на Иран и е единствената провинция, в която държавното управление е възстановило блокирането.
" Ние пледирахме хората да не организират сватби или погребения, само че те не слушаха ", изключително в Хузестан, сподели Намаки.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР