Иран обяви забрана на междуградските пътувания поради опасения от втора

...
Иран обяви забрана на междуградските пътувания поради опасения от втора
Коментари Харесай

Иран забрани междуградските пътувания

Иран разгласи възбрана на междуградските пътувания заради опасения от втора вълна на епидемията от COVID-19, съобщи Ройтерс. Това е съобщил ирански формален чиновник на излъчена по държавната телевизия конференция в Техеран.

Той сподели, че Иран, който е най-тежко засегнатата от епидемията страна в Близкия изток, може би е изправен пред втора вълна на болестта . Местните управляващи се оплакват, че иранците са пренебрегнали апелите да си стоят у дома и да се откажат от проектите си за пътешестване по случай празниците, свързани с персийската Нова година, почнали на 20 март.

" Тези, които пътуваха за празниците,трябва незабавно да се върнат в своите градове, без да стопират на никое място по пътя ", сподели Хосейн Золфахари - член на иранския народен щаб за битка с ковид.

До момента публично са оповестени 27 017 регистрирани случаи на инфектирани с вируса, от които 2077 са умряли.

Властите приканиха иранците да заобикалят обществени места и да си стоят по домовете. В цялата страна краткотрайно бяха затворени учебните заведения, университетите, културни и спортни центрове. Днес Золфахари разгласи, че тези забрани се удължават.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР