Иран обяви в сряда 94 нови смъртни случаи от новия

...
Иран обяви в сряда 94 нови смъртни случаи от новия
Коментари Харесай

Още 94 жертви на коронавируса в Иран

Иран разгласи в сряда 94 нови смъртни случаи от новия ковид, само че съобщи, че броят на инфектирани в страната понижават на база на сравненията ден с ден.
Говорителят на министерството на опазването на здравето Киануш Джаханпур съобщи, че смъртните случаи, открити през последните 24 часа, доведоха общия брой на жертвите в Иран до 5 391.
Броят на хората, инфектирани с вируса, който предизвиква заболяването COVID-19, набъбна с 1 194, и към този момент е 85 996.
" Постепенната наклонност на понижаване на случаите на инфекции се резервира ", сподели Джаханпур на телевизионна конференция.
Президентът Хасан Рухани обаче прикани хората да бъдат бдителни.
" Ако надменно считаме, че работата е свършена и сме спечелили, тогава това би бил най-големият проблем, който може да ни засегне ", сподели той по време на седмично съвещание на кабинета.
Иран се бори да овладее вируса от вируса, откогато рапортува за първите си случаи на 19 февруари - два смъртни случая в свещения за шиитите град Кум.
Все отново се счита, че броят на иранците, убити и разболени от вируса, е доста по-голям.
Въпреки това Иран разреши на доста предприятия да отворят още веднъж от 11 април, откакто затвориха множеството в средата на март, с цел да предотвратят разпространяването на заболяването.
Вижте още:
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 22 април
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР